, ,

Goede voornemens

Ook via deze weg wens ik, in naam van het bestuur, iedereen die ons een warm hart toedraagt het allerbeste in het nieuwe jaar. Een goede gezondheid in de eerste plaats, maar ook veel geluk, liefde en vriendschap. En natuurlijk ook tonnen speelplezier op onze spelavonden, met vrienden op café of gezellig met de familie thuis.

2018 laten we definitief achter ons en zal de geschiedenis ingaan als het jaar waarin Spellenclub Mechelen het levenslicht zag. Met net geen 90 leden sluiten we het jaar af, nog nagenietend van een fantastisch jaar, nog aan het bekomen van de vele activiteiten: een wekelijkse spelavond op zaterdag (zonder fout), twee workshops, twee familiespeldagen, twee internationale 18xx conventies, enkele demo’s en een bomvolle tornooikalender (met drie Belgische kampioenen).

De familiespeldagen waren een overdonderend succes. Zeker de familiespeldag van vorige week heeft aangetoond dat er heel wat spelende gezinnen in Mechelen en omstreken wonen. Onze spelavonden mogen zich dan wel richten op adolescenten en volwassenen, ook kinderen spelen veel en graag. Als we één les zullen trekken, dan wel dat we ons aanbod voor kleuters en kinderen moeten uitbreiden. Je hoort zeker nog van ons.

2019 is alweer een week ver. Stilstaan is achteruitgaan, dralen is uit den boze. Geen vage dromen meer, tijd voor concrete plannen. De eerste spelavond van het jaar is ook al achter de rug, een deel van onze leden heeft de nieuwe lidkaart (waar Clans of Caledonia plaats moest maken voor Torres) ook al op zak, de mail met onze nieuwjaarspromotie is de deur uit (herinnering: geïnteresseerden hebben nog tot maandag 7 januari de tijd) en de activiteitenkalender raakt stilaan gevuld. Even op een rijtje…

19 januari: Introductie 18XX

Daar ons groepje 18XX’ers almaar groeit, krijgen we ook steeds maar vragen over (en naar) 18XX. Een internationale conventie is voor velen nog een stap te ver en net daarom organiseren we speciale introductie-avonden. Wil je graag kennis maken met 18XX, dan nemen wij graag de tijd om je wegwijs te maken in aandelen verhandelen en sporen leggen. Wat extra informatie vind je elders op onze website. Om praktische redenen is inschrijven verplicht.

facebook_header_generic_18xx_2

17 februari: Dag van de speler

De Belgische Federatie voor Spellen (BFVS) trapt op zondag 17 februari het nieuwe tornooiseizoen af met een voorstelling van alle tornooispellen in Sint-Niklaas. Iedereen is welkom om kennis te maken met de tornooispellen. Heb je interesse, contacteer ons gerust of spreek onze voorzitter Patrick er over aan op onze spelavonden. De dag van de speler doet haar naam alle eer aan: spelplezier komt op de eerste plaats! Geen tornooi dus, geen bikkelharde strijd om de punten, maar gemoedelijk en vriendschappelijk nieuwe spellen spelen. Een delegatie van onze club trekt sowieso naar Sint-Niklaas, er is vast nog een plaatsje in een van de auto’s om gezellig te carpoolen.

23 februari: Voorstelling tornooispellen

Wie wil winnen, moet soms een beetje oefenen. Spellenclub Mechelen eindigde op een verdienstelijke vierde plaats in het ploegenklassement (en heeft zo een ticket naar het wereldkampioenschap op zak). Drie spelers schopten het tot Belgisch Kampioen. Daarmee willen we geenszins druk zetten, hoor! Wel spelen onze tornooispelers de spellen al graag eens een keertje (of meerdere keren) alvorens ze aan het echte tornooiwerk beginnen. Iedereen, of je nu tornooien speelt of niet, is welkom op zaterdag 23 februari in De Spelfanaat, om mee de nieuwe tornooispellen uit te proberen. Sparringspartners gezocht!

Nog meer?

Ja, er zit nog een heleboel in de pijplijn. Maar dat laten we je weten van zodra de definitieve data geprikt zijn. Heb je zelf nog leuke ideeën, laat ze weten via het contactformulier of spreek ons gerust aan op de spelavonden.

Maak er een fantastisch en ludiek 2019 van!