, ,

Familietijd

Eerst en vooral een zalig Pasen voor elk van jullie. De zon straalt, het zijn de eerste echte warme dagen van het jaar (boven de 20°C), het wordt een lang en gezellig paasweekend en hoewel het nog een beetje vakantie is, beginnen we toch al te dromen van de lange zomervakantie.

Drie dagen zwegen de klokken, van Goede Vrijdag tot nu. Op onze website was het iets langer stil. Daar zitten het mooie weer en een deugddoende paasvakantie zeker voor iets tussen. Waarom zou je trouwens iets zeggen als je toch niets te vertellen hebt? Maar dat is nu even anders.

De paasvakantie loopt op haar einde. Een extra dagje met paasmaandag, dat gunnen ze ons nog, maar dan is het onverbiddelijk terug aan het werk of terug naar school. Het is dus zaak om extra te genieten van de laatste twee dagen. Het weer zit al mee, wellicht hebben klokken en hazen vannacht over het hele land eieren rondgestrooid, dus aan chocolade ook al geen gebrek. Het ideale moment om het gezellig te maken met familie en vrienden.

Ook Spellenclub Mechelen draagt haar steentje bij. Morgen, paasmaandag, gaan ook wij nog een keer knallen alvorens terug aan het werk te gaan. Dan houden we een nieuwe familiespeldag, onze derde al, op een nieuwe locatie, Den Hangar op Transit M op het Douaneplein: een mooie site en een ideale locatie: een ruime zaal tussen circusschool Circolito en het Klimkaffee, een speeltuintje in de buurt, een skatepark in de buurt, voldoende parkeerplaats en meer dan genoeg plaats om binnen en buiten te spelen: een sportveldje, wat gras…

En net daarom breiden wij ons assortiment uit met spellen voor de hele familie. Buiten spelen is geweldig, zeker met het hele gezin, zeker met vrienden. In mijn kindertijd kende ik niet heel veel spellen: petanque, dat wel, en ook croquet werd wel eens gespeeld bij vriendjes. Eind jaren ’90 leerde ik via het jeugdwerk Kubb kennen, dat zijn grote doorbraak in Vlaanderen pas na 2000 zou kennen, maar dan meteen razend populair werd. Meeliftend op de bekendheid bereikte ook Mölkky het grote publiek. In parken en op stranden zie je nu regelmatig deze buitenspellen. Dat vind ik een goede zaak, want alles wat kinderen (en volwassenen) weghoudt van computer en tv en hen laat samen spelen, vind ik ronduit fantastisch.

Net daarom zetten we ook in op buitenspellen. Neen, we brengen geen Kubb noch Mölkky mee (maar doe gerust als jullie willen), maar stellen wel twee nieuwe buitenspellen voor van Belgische bodem, zo chauvinistisch zijn we wel.

Het eerste is Leeuwentoren, bedacht door Stefaan Vanoplynes. Veel kan ik er nog niet van zeggen, ik heb het zelf nog niet gespeeld. Stefaan trekt maandag wel naar Mechelen om het spel persoonlijk voor te stellen en te demonstreren. Een aanrader, dat kan ik wel met 100% zekerheid zeggen.

Het tweede is Jojack, bedacht door Marcel Leemans. Ook hier kan ik niet veel zeggen, tenzij dan herhalen wat anderen zeiden: een combinatie van petanque en curling. Dat klinkt wel intrigerend. Marcel Leemans komt niet naar Mechelen, maar je kan het spel wel uitvoerig testen. Doen dus!

Natuurlijk hebben we nog een ruim assortiment gezelschapspellen… voor binnen. En de paasuitbreiding van Welcome to (die mag je toch ook niet missen?). Ben je de zon even beu? Speelt hooikoorts je parten? Of kriebelt het toch om weer eens iets nieuws te proberen, kom dan zeker even langs, een uurtje of een hele dag. Met behulp van Asmodee, Geronimo Games, Jumping Turtle Games en natuurlijk De Spelfanaat, hebben wij een ruim assortiment samengesteld. Ja, er zijn zelfs enkele spellen voor kleuters (vanaf 4 jaar) en ook enkele expertspellen, zodat ook de ervaren rotten ten volle aan hun trekken komen.

En zo maken we er samen vast een geweldige dag van.

Tot maandag!