,

Het wordt een lange dag

Soms is het nodig om eens aan jezelf te denken. Hoe graag je anderen ook ziet, soms kan iedereen, al is het maar voor heel even, de boom in en heb je nood aan tijd, tijd en ruimte voor jezelf. Daar is niks mis mee.

Onze vereniging heeft al aardig wat activiteiten op haar conto geschreven. Familiespeldagen, een 18xx-conventies, af en toe een workshop… we organiseren leuke activiteiten voor gezinnen en kinderen, we leggen onze 18xx-fans in de watten, maar buiten de spelavonden doen we weinig voor onze trouwe leden. Niet dat ik denk dat ze te klagen hebben hoor: we hebben een ruime zaal in De Spelfanaat met een bomvolle spellenmuur, veel leden brengen regelmatig eigen spellen mee, er is altijd een behoorlijke opkomst (zelfs met de eerste warme lentedagen) en niemand voelt zich aan het einde van de avond opgejaagd om snel af te ronden.

Maar als echte spellenliefhebber droom je af en toe van meer. Met ons spellenweekend in december zetten we meer dan een stap in die richting. Maar december is nog veraf, de plaatsen waren beperkt en de boel is jammer genoeg volzet. Dus hebben we gezocht naar een tussenoplossing op kortere termijn.

Over een zestal weken begint weer een lange welverdiende zomervakantie. Dit jaar begint die zomervakantie zelfs al op zaterdag 29 juni. Veel muziekliefhebbers zullen dan hun hartje ophalen in Werchter, maar niet iedereen loopt hoog op met festivals. Daarom willen ook wij de vakantie in stijl inzetten met een speeldag of een spelmarathon, zoals vele spellenclubs dat steevast aankondigen.

Die dag spelen we op verplaatsing en wil in Den Hangar op Transit M aan het Douaneplein. Bij regenweer zitten we lekker binnen, bij mooi weer kunnen we ook genieten van de aangename site: een speeltuintje en sportveldje vlakbij, picknicktafels, het terras van het Klimkaffee en voor de durfals de skatepiste. Deze locatie heeft ons immers tijdens onze laatste familiespeldag gecharmeerd. Toegegeven, de zaal ligt wat achterin zodat het misschien wat zoeken is, maar dat is toch maar een keer. Er is ruime parking en met de fiets raak je er ook onmiddellijk, bijvoorbeeld langs het jaagdpad van de Dijle.

Maar nu even concreet: op zaterdag 29 juni organiseren we een grote spelmarathon van 10:00 tot 23:00 in Den Hangar. Iedereen is welkom en dat lees je goed: iedereen. Vraag dus gerust familie en vrienden mee, breng je partner en kinderen mee. Geheel gratis, geen lidmaatschap vereist. Zie het een beetje als de opendeurdag van Spellenclub Mechelen.

Het concept is dan ook eenvoudig: een grote en lange spelavond. We organiseren geen demonstraties, er komen geen uitgevers noch verkopers. Er zal natuurlijk wel een assortiment spellen aanwezig zijn en jullie mogen uiteraard ook altijd zelf spellen meebrengen. De site leent zich ook goed voor buitenspeelgoed, zoals Kubb, Mölkky en het nieuwe Leeuwentoren (een overduidelijk succes op onze familiespeldag).

Kom dus gerust langs, of het nu voor een uurtje is of voor de hele marathonlang en breng vrienden en familie mee voor een spelletje, een babbel en een drankje. Wij kijken alvast uit naar een dag vol spelplezier.