Praktische info

Wanneer

Elke zaterdagavond houden wij een spelavond vanaf 19:45.

We vragen iedereen om te verzamelen tussen 19:45 en 20:00 zodat we een vlotte tafelverdeling hebben. Later op de avond aansluiten mag zeker, maar hou er rekening mee dat doorgaans rond 20:00 iedereen aan het spelen is. Wie later aankomt, zal dus moeten wachten tot een spel afgerond is. Kom je met twee of meer, dan kan je eventueel een korter spel spelen in afwachting van de anderen of gewoon in jullie groep blijven spelen, dat mag natuurlijk ook.

Bovendien spelen we elke eerste zaterdagnamiddag van de maand vanaf 14:00. Deze spelnamiddag gaat naadloos over in de spelavond. Een ideaal moment voor een langer spel of om eens de sfeer te komen opsnuiven als je doorgaans op zaterdagavond niet kan.

Waar

Busleyden Atheneum
Zandpoortvest 9 (zijingang, kant “Galerie Transit”)
2800 Mechelen

Zijingang van het Busleyden Atheneum, Zandpoortvest 9, 2800 Mechelen

De speelzaal is een lokaal van de middelbare school. De zaal is niet vrij toegankelijk. Op zaterdagavond voor de spelavond zal de deur los zijn om 19:45. Later op de avond kan je aanbellen of verwittigen via slack.

Voor de spelnamiddagen op zaterdag verzamelen we rond 14:00. Wil je toch later aansluiten, dan geef je beter een seintje via Facebook of slack.

Parking & openbaar vervoer

Parkeren kan gemakkelijk (en gratis in het weekend) in de parkeergarage van de Zandpoortvest recht tegenover de school. De school ligt ook op wandelafstand van de stations Mechelen-Centraal (1,1 km) en Mechelen-Nekkerspoel (600 m). Er is ook een bushalte vlakbij de school (halte Bleekstraat).

De Lijn, halte Bleekstraat: buslijnen – meer info op delijn.be

Opgelet: door de herinrichting van de Mechelse vesten kan de verkeersituatie wijzigen. Parkeren doe je nog steeds het beste in de garage op de Zandpoortvest. Kom je van Mechelen-Noord, dan rij je best om via de tangent.

Kostprijs

De eerste keer is deelname aan de spelavond gratis. Daarna is een lidkaart verplicht. Voor 20 euro per (school)jaar krijg je niet alleen toegang tot alle spelavonden en spelnamiddagen, maar geniet je ook het voordeeltarief bij extra activiteiten van onze vereniging en kan je onze vereniging vertegenwoordigen op tornooien van de Belgische Federatie voor Spellen (BFVS).

Een jaar lidmaatschap start op 1 september en eindigt op 31 augustus.

Al onze t-shirts en hoodies zijn inmiddels uitverkocht. Een nieuwe reeks is niet onmiddellijk gepland, maar als je interesse hebt, laat het ons zeker weten. Wij kijken inmiddels of we andere leuke spelaccessoires kunnen laten maken. Dat horen jullie nog.

Contact

Zit je nog met vragen, wil je toch graag wat meer informatie, heb je misschien opmerkingen of suggesties of zou je je graag inschrijven voor een van onze activiteiten, dan kan dat op onze spelavonden, via het contactformulier of op info@spellenclubmechelen.com.

Verder zijn wij ook te vinden op Facebook, Instagram en Slack.