Spellencollectie

Jouw spellencollectie

De spellenwereld verandert voortdurend en steeds sneller. Sommige leden hebben sinds de jaren ’90 de hele spellenwereld helemaal zien evolueren en transformeren. Waar een vereniging in 2000 nog vlot de laatste nieuwe spellen kon aankopen én tegelijkertijd een mooie collectie klassiekers kon aanbieden, liggen de kaarten tegenwoordig helemaal anders. Er komen dermate veel nieuwe spellen uit bij de grote uitgeverijen, bij kleine onafhankelijke spelauteurs en via crowdfunding-platformen dat het onbegonnen werk is om een selectie te maken die iedereen kan bekoren.

Veel van onze leden hebben thuis een ruime spellencollectie die schreeuwt om gespeeld te worden. Daar rekenen wij dan ook op. Doordat veel van onze leden elke spelavond een selectie spellen meebrengen, hebben we elke avond een gevarieerd en wisselend aanbod, van de laatste nieuwigheden tot de gouwe ouwe. We moedigen dan ook iedereen aan om enkele spellen mee te brengen die ze graag spelen. Je hoeft niet eens het spel te kennen of de regels gelezen te hebben, wie weet kent iemand anders het wel en krijg je de regels meteen uitgelegd. Dat is een echte win-win-situatie.

Onze spellencollectie

Natuurlijk bouwen wij ook langzaamaan onze eigen spellencollectie op zodat we een beperkt assortiment van steengoede spellen kunnen aanbieden. Deze spellen werden heel doordacht gekozen. Op spelavonden zetten we er regelmatig enkele in de schijnwerpers. De andere kan je bewonderen en spelen op onze spelavonden.