(Bijna) op kruissnelheid

De herfstvakantie komt al in zicht, ook oktober zit er bijna op. Dat wilt al iets zeggen, dat wilt zelfs veel zeggen. Ik ben er de man niet naar om veel achterom te kijken of te blijven stilstaan, maar misschien, heel misschien, moeten we dat toch doen.

Het einde van de zomer, met onze spetterende familiespeldag, bracht iedereen terug naar de routine van het dagelijkse leven. Ook de spelavonden vielen gezellig in hun plooi en hebben een stevige bezetting van vier à vijf tafels op een doorsnee spelavond. Daar kunnen wij natuurlijk alleen maar blij mee zijn. Daarenboven zien we ook nog regelmatig nieuwe gezichten. En die nieuwe gezichten blijven komen en sluiten zich ook aan. Zo blijven we gestaag groeien, een goed teken voor een bloeiende vereniging. Dankjewel!

Er zijn nog meer tekenen van die bloeiende vereniging. Vorig weekend kwam Jonas zijn prototype van Transplanet testen. Ik was er niet bij, helaas, maar Jonas vroeg me wel om alle aanwezigen te bedanken voor de hartelijke ontvangst, voor de vele goede tips en opbouwende kritiek. Hij heeft er van genoten en hopelijk helpt jullie feedback om Transplanet naar een hoger niveau te tillen. Jonas, wij kijken zeker uit naar een volgende testsessie of -wie weet- naar de release.

Maar nog meer dan gezellige spelavonden en tevreden spelontwerpers is onze tornooiploeg het toonbeeld van spelplezier en samenhorigheid, niet toevallig twee waarden waar onze vereniging voor staat. Jullie zagen de foto’s al op Facebook passeren. Telkens een stevige delegatie van Spellenclub Mechelen op tornooi mét club-t-shirt, daar kan niemand nog naast kijken. Ook de prestaties van onze spelers worden opgemerkt, maar daarover vertel ik in een volgende post zeker meer. Wil je ook graag de sfeer opsnuiven op een tornooi, dan kan dat nog op het laatste van dit seizoen, 11 november in Meerhout. Plezier gegarandeerd.

44518058_10217751307434383_5974099036842491904_n

Ben je niet zo competitief ingesteld? Of ben je nog op zoek naar een leuke activiteit voor de (klein)kinderen in de herfstvakantie? Dan vertel ik graag even over de Strategische Spellenclub Kempense Wolven die op dinsdag 30 oktober, van 15:00 tot 18:00, een spelnamiddag organiseren in de bibliotheek van Leyland in Sint-Katelijne-Waver. Ze promoten er stratego als tornooispel (de Kempense wolven zijn immers in de eerste plaats een strategoclub), maar je kan er nog vele andere spellen uittesten. Ideale namiddagactiviteit, dan een hapje eten en -wie weet- naar de spelavond in De Spelfanaat. Het leven kan toch mooi zijn?

En verder maken velen zich overal ter wereld op voor de grootste spellenbeurs ter wereld, Spiel in Essen (Duitsland) van 25 tot 28 oktober. Iedereen heeft zowat zijn eigen agenda, de ene gaat om te spelen en uit te proberen, de andere gaat om de laatste nieuwtjes in primeur te kopen, sommigen gaan om in de bergen, torens en stapels (tweedehands) spellen hun heilige graal te zoeken, een enkeling gaat om te ontdekken wat bij velen onder de radar door vliegt. Ook ik ga met mijn eigen agenda, ook ik hoop weer wat aardige spellen buit te maken, maar nog meer hoop ik op een fantastische ervaring. Spiel, het blijft toch een beetje Sinterklaas voor volwassenen.

Vind je Duitsland net iets te ver rijden, dan kan je wellicht je hartje ophalen op Spellenspektakel (Eindhoven, Nederland) of op Spel (Antwerpen). Aan beurzen absoluut geen gebrek in het najaar. Aan geld of plaats in de spellenkast wellicht weer wel. Ook dat is een vereniging, of toch het voordeel van een vereniging: je vindt makkelijk mensen om samen te reizen of te rijden, om af te spreken (zodat niet iedereen alles moet kopen) en om nadien lekker samen uit te proberen. De cult of the new lonkt weer, de nog-te-spelen-spellen-lijst wordt nog maar eens wat langer.

En eens dat dat allemaal achter de rug is, dan staat december alweer voor de deur, met Sinterklaas, een spellenmarathon voor het goede doel en onze eigen 18xx conventie. En zo is er altijd wel iets om naar uit te kijken.