, ,

Wanneer haas en klokken vertrokken zijn

Mijn dochter staat tegenwoordig helemaal gek van spelletjes. Niet dat het vroeger anders was, maar Dier op dier of Fonkelschat speelden we telkens een of twee keer en dan vond ze het alweer tijd voor iets anders: haar trein, soms haar poppen, filmpjes kijken of boekjes lezen. Nu is het echter van een ander kaliber: als het van haar afhing, speelden we UNO, niet een keer, maar de ganse dag. Niet alleen is het moeilijk om er nog een ander spel tussen te krijgen, ook wordt het moeilijk om haar iets anders te laten doen. Ach, ik mag niet klagen: kleine kinderen, kleine zorgen. Dat is bij enkele vrienden wel anders, daar zijn het vooral grote kinderen en grote zorgen. En die grote kinderen vliegen vroeg of laat het nest uit.

Kinderen spelen graag, enorm graag, dat weten we ondertussen al. Dat hebben we ook al tweemaal mogen aanschouwen: onze familiespeldagen (1 september en 29 december ll.) waren telkens een geweldig succes. Sterker nog, het werd een overrompeling. Het werd dus hoog tijd, althans voor onze familiespeldagen, om het nest te verlaten. Inderdaad, met de paasvakantie in aantocht zijn wij volop bezig met de voorbereidingen voor een nieuwe familiespeldag op paasmaandag, 22 april 2019. Daar het wat krap werd in onze speelzaal, slaan wij onze vleugels uit om een plaatsje te vinden in Den Hangar (tussen Circolito en Het Klimkaffee) op Transit M aan het Douaneplein. Deze nieuwe locatie heeft niet alleen een ruimere zaal waar (hopelijk) iedereen een plaatsje kan vinden om een spelletje te spelen, er is ruime parking, ook makkelijk te bereiken voor fietsers via het Dijlepad en, zeker bij mooi weer, is het ook leuk om gezellig buiten te zitten: speeltuin in de buurt, skatepark in de buurt en voldoende buitenruimte om ook een buitenspel te spelen.

We richten ons vooral op gezinnen met kinderen en zoeken een uitgebreid assortiment aan familiespellen. Ook doen we ons best om een leuke selectie aan kinderspellen aan te bieden. Momenteel zijn we volop aan het bespreken met enkele uitgevers en verdelers, dus veel kunnen we nog niet zeggen. Binnenkort stellen we vast wel enkele spellen voor, waarbij we alle leeftijden hopen te plezieren, van kleuters tot tieners. En natuurlijk houden we onze familiespeldag voor iedereen, geheel gratis, geen inkom te betalen. De enige kanttekening die we daarbij maken, is dat we geen gratis kinderopvang organiseren. Kinderen moeten dus ten allen tijde onder begeleiding zijn van een volwassene.

Zoals grote festivals zullen we dus gaandeweg wat meer informatie geven van zodra we er hebben: welke uitgevers, welke spellen. Met 100% zekerheid kunnen we wel al zeggen dat De Spelfanaat zeker van de partij zal zijn met (een deel van) de spellenmuur.

Noteer dus alvast in je agenda: maandag 22 april 2019, familiespeldag in Den Hangar van 11:00 tot 17:00. Kom je graag een spelletje meespelen, altijd welkom. Wil je graag een handje helpen op onze familiespeldag, laat het ons weten, want vele handen maken het werk licht. Zo wordt het vast een supergezellige spelletjesdag.

En zij die onze Facebookpagina volgen, konden al een glimp opvangen van een ander initiatief: De Spelfanaat en Spellenclub Mechelen zullen een voorronde van het Belgisch Kampioenschap 7 Wonders organiseren. De datum is al geprikt, maar we wachten nog even op de officiële bevestiging van Asmodee.

Kan je niet wachten op het 7 Wonders-kampioenschap, dan heb je misschien wel zin om deel te nemen aan de tornooien van de bordspelfederatie FBJS. Morgen, 17 maart, wordt het nieuwe seizoen afgetrapt met het tornooi “Memorial Geert Lagrou” in Zedelgem. Niet alleen voor geroutineerde tornooispelers, iedereen is welkom. En als je tijdig afspreekt, is er vast nog een plaatsje in een auto om gezellig te carpoolen.