, ,

Groeipijnen

Onlangs rondden we in onze Facebookgroep de kaap van 300 leden. Dat is fijn natuurlijk, maar het is maar een getal. Het betekent dus eigenlijk niets en voor onze vereniging is het helemaal niet representatief. Het wilt gewoon zeggen dat er meer dan 300 mensen zijn die af en toe, via hun Facebook wall, op de hoogte gebracht willen worden van het reilen en zeilen van onze club. Dat is leuk, mensen worden nieuwsgierig.

Het is trouwens interessant om te zien wie allemaal lid wil worden van onze Facebookgroep. Dat gaat immers verder dan je denkt, tot over de landsgrenzen heen. Al vermoed ik dat er soms een verwarde Nederlander denkt dat het over Mechelen in Nederland gaat. Geen probleem natuurlijk, ook jullie zijn welkom bij ons, al is het wellicht iets langer rijden.

Meer dan 300 mensen die we bereiken via Facebook, dat is behoorlijk. Het aantal effectief aangesloten leden gaat richting honderd. Een pak minder dus, maar wij klagen absoluut niet. Wel merken we dat we die leden niet allemaal bereiken via Facebook en veel opties zijn er helaas niet. Net daar trachten we iets aan te doen.

Maar wat is er allemaal buiten social media (deze Facebookgroep dus)? Natuurlijk hebben we onze website (maar als je dit leest, heb je die al gevonden), maar het is duidelijk dat niet iedereen die weg vindt. Back to basics dan maar: good old email. In januari (denk ik) stuurden we al eens een email naar alle aangesloten leden. Dat gaan we nu wat uitbreiden en verbeteren. Ik hoor je al denken (en zuchten?), een nieuwsbrief. Correct, dat gaan we doen. De eerste zal naar alle aangesloten leden gestuurd worden, daarna kan je als aangesloten lid aanduiden of je de nieuwsbrief niet of juist wel wenst te ontvangen. Voor nieuwe leden (en bij verlenging van het lidmaatschap) zal het ook gevraagd worden. De nieuwsbrief zal in aantal beperkt blijven, drie of vier per jaar, zeker niet meer, en -helaas- op onregelmatige basis, m.a.w. enkel als we voldoende te vertellen hebben.

Belangrijker dan de nieuwsbrief is echter het communicatieplatform dat we intensief willen gaan gebruiken. Vroeger werd er al eens op Facebook gepost wie wat meebracht naar een spelavond, maar dat is een stille dood gestorven. Toch merken we duidelijk dat sommige leden wel willen afspreken voor een spelavond, vragen hebben over een spel, wat willen praten over spellen of wat extra info willen voor een clubactiviteit. En daar willen we zeker onze schouders onder zetten.

WhatsApp en Messenger zijn twee gedrochten: geen zoekfunctie, een boel gesprekken en in een mum van tijd totaal onoverzichtelijk. Dat is leuk voor persoonlijke contacten, maar voor een vereniging compleet onhoudbaar. Online gamers denken meteen aan Discord, een platform dat perfect tegemoet komt aan onze noden, behalve dan dat gamers-etiket. Gelukkig zijn er andere platformen, die zich pretentieus “professioneel” durven noemen. Slack is er een van. Ik heb slack geruime tijd voor het werk gebruikt, ook gebruiken sommige internationale spelgroepen het en na een grondige evaluatie hebben we beslist dat het onze club naar een hoger niveau kan tillen.

icon_slack_hash_colored

Ons slack-kanaal is dus online. We moeten je alleen nog toevoegen. Daarvoor moet je natuurlijk een slack-account hebben. Van zodra je dat hebt, moet je gewoon je emailadres doorgeven (dat kan perfect via ons contactformulier of bij David) en wij voegen je toe. Vanaf dan kan je terecht in de kanalen voor dinsdag- en zaterdagavond, maar even goed voor de spellenmarathon en het spellenweekend. We willen er wel duidelijk bij vermelden dat het uitsluitend voor aangesloten leden is.

Verder verplichten we natuurlijk niemand, maar we hopen dat slack helpt om onze vereniging naar een hoger niveau te tillen.