Fase 4

Vandaag, op 1 juli 2020 gaat Fase 4 van de heropstart in. Voor sommige verenigingen, bedrijven en maatschappijen is dat een grote stap vooruit, voor onze spellenclub blijven de veranderingen beperkt. Eigenlijk verandert er voor ons maar heel weinig. Alle COVID-19-richtlijnen, zoals hier vermeld op onze website, blijven gelden, enkel de getallen veranderen. Na het nodige overleg kunnen we onze richtlijnen toch enigszins aanpassen om het zo “leefbaarder” of “werkbaarder” te maken.

Blijvende regels van Fase 4

De algemene regels door gezond verstand, zoals regelmatig handen wassen en/of ontsmetten, afstand houden en (de aanbeveling voor) het dragen van mondmaskers, blijven gelden.

Ook de duidelijke richtlijnen omtrent contact tracing met de verplichte inschrijvingen blijven van kracht. Maar hier hebben we dan wel goed nieuws.

Aanpassingen in Fase 4

In Fase 4 zijn er nog steeds beperkingen op het aantal aanwezigen, maar daar komen we op een normale spelavond niet eens in de buurt. Onze speelzaal zou al uit haar voegen moeten barsten door een fenomenale opkomst vooraleer we zouden moeten ingrijpen.

Na overleg gaan we dus de “verplichte inschrijvingen” in jullie plaats doen: elk aangesloten lid (i.e. lidgeld betaald voor 2020) is automatisch ingeschreven voor de spelavonden. Ben je aanwezig, dan vinken wij die avond je naam aan op de deelnemerslijst en klaar is Kees. Wij hebben ons noodzakelijk document en jullie hebben geen gedoe met mailtjes sturen meer. Zo kan je ook op het allerlaatste nippertje beslissen om langs te komen (of net lekker thuis te blijven).

Ben je nog geen lid, dan kan je ook langskomen, maar moet je wel op voorhand inschrijven. Laat dat je zeker niet tegenhouden.

Je gegevens houden we bij, exact 4 weken zoals voorgeschreven en geheel conform GDPR.

Vooruitblik op de zomer

Nu velen gekozen hebben voor een vakantie in eigen land, zelfs gewoon lekker thuis blijven, steken wij ook een tandje bij om extra spelplezier te garanderen.

Daarom organiseren we tijdens de zomervakantie verschillende spelnamiddagen. Op 11 juli doen we dat een eerste keer en starten we om 14:00. We bekijken momenteel welk (langer) spel we die namiddag in de kijker zetten. Ideeën zijn welkom (en mogen gemaild worden). Gewoon langskomen en iets anders spelen, dat mag natuurlijk ook.

Op 18 juli houden we nog zo’n spelnamiddag. Niet getreurd als je er de 11de niet bij kan zijn.

En hoe kon het ook anders, maar ook 18xx Belgium organiseert een 18xx-speeldag. Op zaterdag 15 augustus vieren we onze tweede verjaardag met specifieke introducties en gevorderde spellen. Of je nu ancien bent of gewoon heel nieuwsgierig, je bent van harte welkom.

Laat covid-19 dus geenszins de pret bederven.