Doorstart

Een vereniging opstarten, uitbouwen en dan laten draaien en laten groeien is geen spelletje, ook al is het een spellenvereniging. Spellenclub Mechelen uitbouwen tot wat het was/is, was een uitdaging, een die héél veel voldoening gaf. We waren dan ook apetrots dat we jullie op 7 maart, voor onze tweede verjaardag, massaal mochten verwelkomen in onze nieuwe speelzaal.

Zoals in elk goed en hard coöperatief spel, zijn zulke momenten van voldoening slechts van korte duur. Er komt gauw weer een tegenslag die er extra hard en extra diep inhakt. Nog geen week later sloten alle verenigingen voor onbepaalde tijd de deuren. Sommige zijn jammer genoeg nog steeds gesloten. Als Spellenclub Mechelen kunnen we dus niet anders dan tevreden zijn dat we op 13 juni opnieuw konden opstarten: kleiner en met veel beperkingen. Maar het is door te blijven geloven, te blijven knokken, dat de ziel van de vereniging blijft bestaan.


Met de start van het nieuwe schooljaar kwam er ook voor het verenigingsleven wat duidelijkheid. Onze verstandhouding met het Busleyden Atheneum is uitstekend. De grappige wolkentafels zijn niet meer. Het praktische heeft het uiteindelijk toch gewonnen van het esthetische en dynamische. Onze speelzaal is heringericht met eenvoudige, banale, maar wel spiksplinternieuwe rechthoekige tafels. Voor normale tijden is dat ruimte genoeg om iedereen een plaatsje te geven, in covid-19-tijden is dat voldoende ruimte om iedereen veilig en met de nodige afstand een plaatsje te geven. Dat vinden we natuurlijk fijn.

Sinds vorige week zijn we het Busleyden Atheneum nog extra dankbaar, want -zoals de aanwezigen hebben gemerkt- we hebben sinds vorige week ook onze eigen (spellen)kast. Tot nu rekenden we op onze leden om spellen mee te brengen (wat eigenlijk altijd al gebeurde). Nu staat er een nagelnieuwe kast te blinken en (on)geduldig te wachten op een bescheiden clubcollectie. Die willen we rustig en doordacht opbouwen. Daarvoor deden we enkele maanden geleden al een bevraging. Met het bestuur zullen we die resultaten nog eens grondig bekijken. Geen paniek dus als er eens niemand een spelletje heeft meegebracht, de kast weet vanaf nu (altijd?) raad.


De doorstart van onze vereniging is gemaakt. Wij zijn er klaar voor en we zien het weer helemaal zitten. Uiteraard is het elke keer weer (bang) afwachten wat experten en politiekers nu wel en niet zullen beslissen, wat we wel weer mogen en wat we juist niet meer mogen. Tot nader order is inschrijven voor de spelavond nog steeds verplicht en is het achterlaten van contactgegevens (adres en/of telefoonnummer) noodzakelijk. De covid-19-richtlijnen, zoals beschreven voor fase 4 op deze website blijven ook nog van kracht.

We blijven echter positief, we blijven hoopvol en we blijven leuke activiteiten organiseren. Elke zaterdag kan je terecht op onze spelavonden. Helaas hebben we ons spellentornooi van 11 oktober alweer moeten annuleren, maar onze spellenmarathon op 11 november staat wel met stip aangeduid. De cijfers evolueren momenteel misschien in de foute richting, maar zolang wij groen licht krijgen van Stad Mechelen, zorgen wij voor een veilige dag vol spelplezier.

Take care, stay safe en tot op een spelavond.