Laatste nieuws: december 2022

De maand november zit er alweer op, morgen start de laatste maand van het jaar, traditioneel ook een zeer drukke maand en dan niet alleen door de eindejaarsfeesten. Daarom zetten we graag al onze activiteiten even op een rijtje.

Zaterdag 3 december: spelnamiddag

Zoals elke eerste zaterdag van de maand is het ook in december spelnamiddag vanaf 14:00. Aansluitend is het spelavond. Wie graag vroeg begint te spelen of graag eens een lang spel op tafel legt, is welkom op zaterdagnamiddag. Wie ‘s namiddags andere zaken te doen heeft, kan ‘s avonds uiteraard perfect aansluiten op de wekelijkse spelavond vanaf 19:45.

Plaats: onze speelzaal in het Busleyden Atheneum op de Zandpoortvest

Zondag 4 december: Finale BFVS-FBJS

Op zondag sluiten we het tornooiseizoen af met de finale van BFVS-FBJS. Spelers die zich doorheen het seizoen geplaatst hebben, werden reeds uitgenodigd. Ook andere liefhebbers kunnen die dag aansluiten om een spelletje te spelen. Dat kan als deelname aan het tornooi, maar wil je als toeschouwer de sfeer komen opsnuiven of willen supporteren, dan nog staat het je vrij om een spelletje op tafel te leggen (als er tafels vrij zijn natuurlijk). De deuren openen om 9:00, het tornooi begint om 10:00.

Plaats: Den Hangar op het Douaneplein

Vrijdag 9 tot zondag 11 december: spellenweekend

Voor wie dit nog niet wist, is er enkel slecht nieuws: ons jaarlijkse spellenweekend is helemaal volzet. Volgend jaar sneller inschrijven is dan de boodschap. We gaan hier geen reclame meer voor maken, dat doen we wel achteraf met een verslag van het weekend en wellicht tal van leuke sfeerfoto’s vanop het weekend.

Opgelet, omdat zo goed als al onze vaste spelers mee op weekend zijn, zal er op zaterdag 10 december geen spelavond zijn.

Plaats: Gouvy

Zaterdag 17 december: laatste spelavond

Op zaterdag 17 december sluiten we ons ludiek jaar af op de spelavond. Gezien 24 en 31 december ook op een zaterdag vallen, gaan we de zaal echt niet openen, dat krijgen we thuis (aan gezin, familie en vrienden) echt niet uitgelegd. Ja, er zijn dagen dat familie voorrang krijgt op spelavonden.

We zouden heel graag nog eens een thema-avond houden, maar dat laten we volledig aan jullie over. Onze spellenkast heeft een stevige set kuitenbijters van What’s your game; sinds deze week staat naast Dominant species (2 exemplaren) ook Dominant Species Marine (1 exemplaar) in onze kast. En voor wie na onze 18xx-conventie nog steeds niet genoeg heeft van 18xx-spellen, zullen we de kast terug aanvullen met 18xx. Verlanglijstjes mogen doorgegeven worden.

Plaats: onze speelzaal in het Busleyden Atheneum op de Zandpoortvest

Zaterdag 7 januari 2023: spellenmarathon

We sluiten 2022 al heel vroeg af wat betreft spelavonden. Dat willen we uiteraard goedmaken. Daarom houden we op zaterdag 7 januari een spellenmarathon in Den Hangar. Vanaf 10:00 zijn jullie welkom in Den Hangar. Alle kerscadeautjes die ongespeeld bleven, kan je zeker hier komen uitproberen.

Plaats: Den Hangar op het Douaneplein

Jaarlijks lidmaatschap

In het najaar van 2022 zijn wij overgeschakeld op een jaarlijks lidmaatschap van 1 september tot en met 31 augustus. Die overgangsperiode gaat heel geleidelijk. De aangesloten leden van 2022 zullen in december een mail krijgen met een voorstel om hun lidmaatschap in orde te brengen tot en met 31 augustus 2023. Ook op het spellenweekend zal dit toegelicht worden.

Wie eraan denkt zich voor het eerst lid te maken (gewoon doen, geloof me), verandert er niks natuurlijk.

Herhaling van het allerbelangrijste

Geen spelavonden op 10, 24 en 31 december 2022