,

Naampjes trekken

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar bij mijn schoonfamilie werden dit weekend de namen getrokken. Je weet wel, jaren geleden werd het systeem “iedereen koopt een kerstcadeautje voor iedereen” afgeschaft omdat (i) iedereen simpelweg moedeloos werd in de zoektocht naar goedkope prullen en (ii) iedereen allang niet meer wist waar hij al die prullen moest wegbergen. Voor mij persoonlijk kwam daar nog bij dat ik (iii) het gewoon steeds moeilijker had geveinsd blij te zijn met het zoveelste banale cadeautje. Oprecht blij zijn was al helemaal een eeuwigheid geleden. Namen trekken dus.

Ook dat namen trekken heeft me enkele jaren geleden flink uit mijn lood geslagen toen mijn liefste schoonzusje, die de drie jaren daarvoor heel toevallig ook al mijn naam uit de trekking wist te vissen, bij de vierde keer riep “ah nee, niet weer” en mijn naam ostentatief terug in het zakje smeet. Sindsdien sta ik bij de schoonfamilie bekend als “de moeilijke“. Vreemd, want ik vond mezelf nooit een lastige klant qua cadeautjes… en zij eigenlijk ook niet. Maar ja, op een bepaald moment was ik het beu om spellen te krijgen die er wel leuk uitzagen (en jaren later nog steeds ongespeeld in mijn kast stof stonden te vangen), was ik het beu om boeken te krijgen die anderen wel leuk vonden (en die ik na 50 pagina’s alweer aan de kant schoof), was ik het beu om een cd dubbel te krijgen (want ik koop nogal impulsief). Sindsdien heb ik een veto gesteld: geen spellen, geen boeken, geen cd’s en geen whisky. Sindsdien ben ik “de moeilijke“.

Kerstmis, dat was dus afgelopen weekend een van de gespreksonderwerpen. Kerstmis is immers de periode bij uitstek om wat meer tijd met familie en vrienden door te brengen. Het werk mag even on hold en de lange winteravonden mogen ten volle benut worden. Voor velen is dat, zoals zowat elke dag, gezellig voor tv. Voor velen onder ons is dat rond de tafel met een spelletje… of twee… of drie.

We herinneren ons nog levendig het succes van onze familiespeldag op 1 september. Het was een gezellige drukte in De Spelfanaat, tijd voor een praatje, tijd voor een hapje en een drankje en veel tijd voor spelletjes. Die succesformule willen we ook tijdens de kerstvakantie nog eens bovenhalen en wel op zaterdag 29 december. Zaterdag 29 december is immers de allerlaatste spelavond van 2019. Tussen al het feestgedruis willen wij ook, met al onze leden, die in ons geloofden en die ons steunden in ons allereerste levensjaar, gezellig samen zijn, gezellig een spelletje spelen en vooruitblikken op 2019. En daarom trekken we de spelavond open naar de namiddag en maken er een heuse familiespelnamiddag van.

Van 13:00 tot 18:00 is iedereen welkom in onze speelzaal achter De Spelfanaat. Geheel gratis, geen inkom te betalen en geen lidkaart nodig. Kom dus zeker eens langs om wat bij te praten of om je allernieuwste aanwinst van onder de kerstboom uit te proberen. Breng gerust familie en vrienden mee, het wordt vast en zeker een gezellige bedoening. De winkel is trouwens open, wat ook een meevaller is, mocht je toch nog op zoek zijn naar een cadeautje voor nieuwjaar.

Om 19:45 zijn we dan terug met onze reguliere spelavond, de laatste van 2018. De tijd gaat snel als je je amuseert.