, , , ,

Midzomernacht

Het is de langste dag van het jaar of zou ik beter de kortste nacht zeggen? Het hele weekend was het (meer dan) aangenaam warm, terrasjesweer dus. Het einde van de examens, de welverdiende vakantie die eraan komt (en voor sommigen zelfs al achter de rug is), een barbecue, wie weet wel een huwelijk of ander familiefeest, iedereen had wel een reden tot feesten. Alle anderen zaten vast gezellig op Graspop. En dat hebben we ook gemerkt. Twee tafeltjes werden er vorige zaterdag bezet op de spelavond. Neen, versta me niet verkeerd, ik wil niet van een dieptepunt spreken, ik zie het gewoon als een samenloop van omstandigheden. We weten trouwens allemaal dat spellen beter scoren in de donkere gure wintermaanden. En nu wordt het dan ook nog een snikhete week…

Het was dus rustig zaterdag, waardoor ik net iets meer tijd had om nog wat rond te hangen en rond te kijken. Ik moest vaststellen dat er in De Spelfanaat nog pareltjes stof staan te vangen, zowel in onze spellenmuur als in de rekken voor verkoop. Iedereen loopt er argeloos voorbij, misschien kent niemand ze nog, dus ik zal er eens een stukje over schrijven… maar niet nu (later, beloofd), dit stukje gaat over iets totaal anders.

Volgende week lanceren we immers onze Spelmarathon. Eens geen 18xx-introductie, eens niet een familiespeldag, al wil ik toch absoluut zeggen dat iedereen welkom is, ie-der-een! Ik denk niet dat er veel mis te verstaan valt onder spelmarathon, maar ik wil het toch graag nog even uitleggen.

spelmarathon_june20192280497847249223610.png

Een spelmarathon duurt lang, veel langer dan een doorsnee spelavond. We beginnen er al aan om 10:00 ‘s ochtends en we sluiten rond 23:00. Omdat het een lange dag wordt, trekken we naar een andere locatie: Den Hangar op het Douaneplein.

Het voordeel van deze locatie is dat er ook aardig wat buitenruimte is met talrijke mogelijkheden in de buurt: een speeltuintje, het skatepark en het Dijlepad, waar je lekker actief kunt wezen, wat gras waar je bijvoorbeeld Leeuwentoren kunt spelen en natuurlijk picknicktafels waar je lekker in de zon (of in de schaduw) kunt genieten.

Iedereen is welkom, zeker niet alleen de leden van de club en de toegang is geheel gratis (inderdaad, daar houden we aan). Dus breng gerust vrienden en familie mee, de kinderen en vriendjes van kinderen.

Het is wel nuttig om te weten dat wij geen eten voorzien (we hebben wel iets kleins tegen een suikerdip), daarvoor verwijzen we jullie graag naar het Klimkaffee waar je zeker iets zal vinden tegen de honger of je gaat gezellig thuis of in de stad eten (en komt daarna natuurlijk terug).

We spelen ook op verplaatsing, dus de spellenmuur van De Spelfanaat kunnen we niet verhuizen (ja, dat is een nadeel, want die muur is een absoluut toppertje), de aangeboden selectie zal dus beperkt zijn. Maar niet getreurd, er zijn genoeg van onze leden die zelf enkele spellen meebrengen, je kan vast en zeker aanschuiven bij een spel. En als je thuis nog iets hebt liggen (dat je heel graag speelt of dat je heel graag eens wilt proberen), breng het gerust mee.

Onze GMT-toppers zullen zeker aanwezig zijn. Wil je Dominant Species dolgraag (nog) een keer spelen, ben je benieuwd waarom Welcome to Centerville niet zomaar een dobbelspelletje is, maar wel een strategisch kuitenbijtertje of wil je graag je hartje ophalen tijdens een stockcarrace langs Thunder Alley, dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Om misverstanden en lange zoektochten (zoals op paasmaandag) te vermijden, Den Hangar is vlot te bereiken met de wagen (parking Douaneplein). Dan parkeer je wel best achter De Loods, want Den Hangar ligt in het tweede gebouw (achter De Loods, achter het skatepark), tussen Circolito en het Klimkaffee. Kom je met de fiets, te voet of al skatend langs het Dijlepad, dan ben je meteen bij het juiste gebouw. Het staat in grote letters op het gebouw, in principe kan je het niet missen.

Transit M

Kom je enkel naar de spelavond, zorg dan dat je niet voor een gesloten deur staat, want wij zitten niet in De Spelfanaat, maar in Den Hangar. Spellenclub Mechelen op verplaatsing, ook dat moet kunnen.

Tot volgende week!

One response to “Midzomernacht”

  1. […] in Den Hangar op Transit M, de aankondiging daarvoor is dus van nog langer geleden. En in die aankondiging schreef ik “Ik moest vaststellen dat er in De Spelfanaat nog pareltjes stof staan te vangen, […]