Spellenmarathon – COVID-19-formule

Toegegeven, ik heb even nagedacht over een leuke titel, maar nu ga ik toch voor de duidelijkheid. Zoals al eerder bevestigd en aangekondigd, we houden nog steeds een spellenmarathon op zaterdag 27 juni 2020.

Laat de reden heel duidelijk zijn. We hebben nu twee spelavonden gehad onder de richtlijnen van de overheid omtrent COVID-19. Daardoor is inschrijven verplicht en mogen spelers na een spel niet van tafel wisselen. Het groepje, de bubbel, waar je in speelt, blijft hetzelfde voor de hele avond. Dat is op expliciete vraag van de overheid: om contact tracing te vergemakkelijken mocht iemand in de week na de spelavond positief testen. Maar de goesting was er meteen, de sfeer zat er goed in en daarom konden we niet anders dan onze spellenmarathon, normaal in Den Hangar en open (en gratis) voor iedereen, corona-proof te maken. Dat is eigenlijk best een moeilijke oefening, maar we proberen het toch.

Waar?

Den Hangar afhuren om dan beperkt te zijn tot 20 aanwezigen, dat is van het goede teveel. Daarom blijven we die dag gezellig in het Busleyden Atheneum op de Zandpoortvest. De parkeergarage is gratis in het weekend, het station is nog steeds op wandelafstand en de bus stopt, ook nog steeds, vlak voor de deur (bij wijze van spreken). Bereikbaar dus, dat staat vast.

Wanneer?

Net zoals in Den Hangar van 11:00 tot einde. We gaan je dus zeker niet buiten gooien als je spelletje nog niet gedaan is.

Voor de inschrijvingen (zie later) werken we wel met tijdsblokken. Komen en gaan is niet beperkt tot vaste tijdstippen, maar deze tijdsblokken staan ons toe om het aantal aanwezigen in te schatten (en onder de richtlijn te houden).

  • 11:00-13:00
  • 13:00-16:00
  • 16:00-19:00
  • 19:00-einde

Wie?

Onze spellenmarathon was altijd een soort opendeurdag voor geïnteresseerden en nieuwsgierigen. Daar houden we nu ook aan. Toch blijven de richtlijnen ook wel strikt en omdat het een clubactiviteit is, houden we die voor leden en hun vrienden. Je moet zelf geen lid zijn, maar je moet wel inschrijven via een van onze leden.

Hoe?

Zoals “je moet zelf geen lid zijn, maar je moet wel inschrijven via een van onze leden” doet vermoeden, kunnen wij niet anders dan, nog steeds, met inschrijvingen werken. Maar kom je graag met vrienden of familie een spelletje spelen, dan kan dat zeker. Bij inschrijving volstaat het dat het we de gegevens van onze leden krijgen, die worden dan voor het eigen groepje de coronacontactpersoon.

Bij inschrijving vermeld je verplicht het volgende:

  • naam, adres en telefoonnummer,
  • aantal aanwezigen (leden/niet-leden),
  • tijdsblok(ken) dat jullie aanwezig zullen zijn.

Inschrijven kan tot vrijdag 26 juni 23:59.

Wat?

Het is in de huidige omstandigheden onmogelijk om bordspellen ter beschikking te stellen. Dat is vervelend, zeker op een spellenmarathon. We merken dat onze leden op spelavonden samen voor een uitgebreid assortiment spellen zorgen, wij hopen dat dat op onze spellenmarathon ook zo zal zijn.

Prijs?

Uiteraard is deze spellenmarathon volledig gratis.

Wie graag langskomt om de sfeer op te snuiven, voor een gezellige babbel of een spelletje, zeker inschrijven. Ja, dat moet nu eenmaal. Maar als alles goed loopt, dan valt ook dat weg vanaf 1 juli. Met deze spellenmarathon zetten we een lange hete zomer ludiek in. Over twee maanden sluiten we diezelfde zomer even ludiek af, noteer dus zeker zaterdag 29 augustus 2020.

Leave a Reply