Spel in de kijker: Pax Transhumanity

Sinds onze heropstart na die eerste lockdown blijft Spellenclub Mechelen ononderbroken verder gaan met onze kern van trouwe spelers. We maken het beste van de situatie en bieden een plaats aan waar al onze leden op een veilige manier kunnen samenkomen om te spelen. We halen niet alleen een consistente opkomst van minimum 3 tafels, we blijven zoals we dat altijd gedaan hebben, de nodige variatie aanbieden, voor ieder wat wils. 

Sven zorgt er altijd voor dat er een tafel is voor de liefhebbers van sterk thematische spellen, vaak visueel indrukwekkende kickstarters, area control, Ameritrash, dudes on a map en dergelijke, we’ve got it covered. Ronny, Karl, Patrick, … altijd wel iemand die een stevige Eurogame wil spelen. Maar wat je ook steeds terug vindt op onze spelavonden zijn de iets meer exotische spellen, de spellen waar ik voor naar een club kom want thuis komen deze niet makkelijk op tafel, en dan denk ik aan Vital Lacerda, Phil Eklund, GMT, Splotter en 18xx. Zelfs mijn dochter kwam onlangs Commands and Colors: Ancients, een wargame, voorstellen aan een leeftijdsgenoot. Het kan allemaal bij ons.

En over speciale spellen gesproken, volgende week zaterdag stelt Gerd Teniers Pax Transhumanity voor. Een thematisch economisch spel over een mogelijke toekomst van de mensheid door de ogen van designer Matt Eklund. Deze keer geen dystopie, geen zombies, maar een meer wetenschappelijk getint spel. 

Spel: Pax Transhumanity
Type: Economic/Thematic SciFi
Teach: Gerd Teniers

Er zijn nog 2 plaatsen vrij, wil je graag meedoen, bekijk dan de teach door Heavy Cardboard op Youtube. Het is geen spel om zonder de nodige voorbereiding aan te beginnen. De naam Pax komt van het eerste spel in de reeks, Pax Porfiriana, dat ging over de 33 jarige dictatuur van dictator Porfirio Díaz. De spellen hebben bepaalde eigenschappen met elkaar gemeen en als je de reeks niet kent, helpt het van met een van de minder complexe te beginnen. Pax Pamir second edition is bijvoorbeeld een goede instap. Binnenkort verschijnt ook de nieuwe Pax Viking die een lagere instapdrempel zou hebben. 

Heb je interesse, laat het ons weten, je kan nu zaterdag al meedoen of stuur ons een request om Pax Pamir eens te proberen en dan plannen we een sessie in.

Leave a Reply