,

Bouwen aan de toekomst

Het is stil op onze website. Niet qua bezoekers, die komen immers regelmatig een kijkje nemen. Wel qua nieuws, maar dat ligt dan weer aan ons. Geen januarimoeheid, noch winterdepressie, geen blauwe maandagen, noch zwarte zondagen. Wij zijn gewoon heel druk bezig achter de schermen om van 2020 een topjaar te maken. Daar komt ook steeds meer bij kijken en vooraleer we dus weer vrolijk nieuws gaan rondstrooien, willen we eerst zekerheid.

Van zodra een datum helemaal vaststaat, dan zetten wij hem in onze agenda. Een kijkje op de onze kalender is voor jullie dus niet alleen een ideaal geheugensteuntje, het is ook handig om te weten waar wij zoal mee bezig zijn. Al kan je natuurlijk niet alles weten.

Vorig jaar lieten we al even in onze kaarten kijken in “Samen… vooral als het kan“. Toen werd Spellenclub Mechelen een eerste keer gecontacteerd door Top Vakantie om tijdens een van de vrijwilligersweekends een spelavond te organiseren. Ook dat is het doel van onze club en het staat zelfs zo in onze statuten, artikel 3: Doel van de vereniging:

De vereniging heeft als voornaamste betrachting een ontmoetingsforum te creëren om spelers van gezelschapsspelen samen te brengen en activiteiten ter promotie van gezelschapsspelen te organiseren, waaronder, maar niet beperkt tot, de inrichting van clubavonden waarop gezelschapspelen gespeeld worden, de deelname en organisatie van tornooien, competities, de aanwezigheid op spellenbeurzen en andere promotionele of andere activiteiten ter bevordering van de hobby.

Ik geef het toe, dat is een lange en zware zin en we hebben er toen lang en diep over nagedacht. We willen inderdaad spelers samenbrengen, een ontmoetingsforum creëren en daar zijn spelavonden ideaal voor. Toch wilden we ons toen en zeker nu niet beperken tot die spelavonden, maar wilden we ons doel veel ruimer stellen. En daar zijn we nu volop mee bezig.

Terug naar Top Vakantie. Onze activiteiten daar werden zeker gesmaakt en het leidde algauw tot de idee om ook spellen op de verblijven te organiseren. Gezelschapsspelen doen het altijd goed bij kinderen, maar hoe pak je dat aan, hoe ga je kinderen nu een week lang boeien door “alleen maar” gezelschapsspelen? Daar slaag je alleen maar in als je de krachten bundelt. Tijdens de kerstvakantie testten we het concept al eens uit in kleine groep. Aan de vrolijke gezichten en de vele leuke reacties te zien, was het een succes.

Ticket to Ride: Mijn eerste reis – Top Vakantie Kerst 2019: spellen voor 6-10-jarigen

En dus sprong het licht resoluut op groen voor de paasvakantie (11-18 april) en zomervakantie (15-22 augustus). Ook dan organiseert Top Vakantie enkele verblijven waar menig speler vroeger alleen maar van kon dromen. Pagina 25 in de zomerbrochure ziet er zo uit:

Top Vakantie – zomerbrochure 2020, pagina 25

Neen, we kunnen niet alles ondersteunen. Enkel “De Spellenzolder” bouwen wij mee uit, maar het aanbod is wel iets om jaloers op te worden: Dungeons & Dragons, bordspellen, escape rooms… en dat is enkel het spellenaanbod. De zomerbrochure van Top Vakantie is meer dan 60 pagina’s dik, daar vindt elk kind vast wel een zomerkampje om zijn hart op te halen.

Ook dat is Spellenclub Mechelen, ook daar willen wij mee onze schouders onder zetten. En dat is maar een van onze vele projecten. Het zal dus nog even stil(ler) blijven op onze website. Maar niet getreurd: de spellenmarathon op 22 februari en onze verjaardag op 7 maart, die kunnen jullie wel alvast in jullie agenda noteren. Daar klinken we op!