Een eigen tornooi

Hoe onze spellenvereniging is ontstaan, dat heb ik al eens uitvoerig beschreven (zie ‘Olim‘). Ik haal dat even aan omdat een van de wensen van toen ‘een eigen tornooiploeg” was en een van de dromen van toen ‘een eigen tornooi” was. Die tornooiploeg, daar bestaat allang geen twijfel meer over, die is er, die staat er en die boekt mooie resultaten (met verschillende Belgisch Kampioenen en de deelname aan de Europe Masters als hoogtepunten). De droom van Patrick om een eigen speltornooi in Mechelen te hebben, daarvoor werden de voorbereidingen al enkele jaren geleden gestart. Covid-19 heeft, zoals zo vaak, de boel wat vertraagd, maar vol trots kondigen we nu officieel het allereerste bordspeltornooi van Mechelen aan.

Op de spelavond werd ik er reeds over aangesproken. Enkele nieuwsgierigen wilden weten welke spellen er gespeeld zouden worden, welke formule gehanteerd zou worden. Ik geef toe, covid-19 creëert voor dit tornooi een opportuniteit om ‘eens iets anders” te doen, om eventueel een nieuwe tornooiformule uit te dokteren. Maar omdat onze tornooispelers eigenlijk heel tevreden zijn over de bestaande formule en omdat we dit als smaakmaker voor het echte werk (in 2022) willen lanceren, kiezen we resoluut voor de vertrouwde formule van FBJS-BFVS.

Noteer dus nu al in je agenda:

En we geven graag wat meer uitleg bij de praktische zaken:

Voor wie

Dit spellentornooi is voor alle spelers, ook voor gelegenheidsspelers. Je moet de spellen heus niet op voorhand oefenen of spelen, je hoeft ze zelfs niet te kennen. Wij zorgen dat voor elke ronde even kort de spelregels overlopen worden en dat alle regelvragen beantwoord worden. Ken je een bepaald spel nog niet, laat dit dan weten bij je inschrijving, dan voorzien wij ook wat meer tijd om je rustig de spelregels uit te leggen.

Wie op voorhand al eens een spel wilt uitproberen, is van harte welkom op onze spelavonden. Geef enkele dagen tevoren even een seintje, dan zorgen wij dat er een exemplaar op de spelavond aanwezig is.

Inschrijvingen

Inschrijven is uitsluitend mogelijk via de website van BFVS, vanaf 27 september tot 7 oktober. Inschrijven de dag van het tornooi zelf, is helaas niet mogelijk. Die dag kan je wel langskomen om te supporteren, om een babbeltje te slaan, om de handen uit de mouwen te steken of om gewoon een spelletje te spelen (vooral op de spelavond ‘s avonds).

Deelname aan het tornooi kost 10 EUR, te betalen de dag zelf. Wie gewoon de sfeer komt opsnuiven, hoeft dus niet te betalen. De spelavond achteraf is ook vrij toegankelijk voor iedereen (en zeker niet alleen voor tornooispelers of clubleden).

Spellen & prijzen

Het tornooi telt drie rondes: lang, medium en kort. Voor elke ronde geef je bij inschrijving je voorkeurspellen op. De spellen staan voorgesteld op de website van BFVS.

Spellenclub Mechelen vzw en BFVS zorgen voor een mooie prijzentafel en garanderen dat elke deelnemer aan het tornooi met een prijs naar huis gaat.

Verloop van de dag

9:00Deuren open
10:00Start tornooi
10:30Start medium ronde
13:00Start lange ronde
16:30Start korte ronde
17:30Prijsuitreiking
19:00Start spelavond
23:00Einde spelavond

De uren zijn richturen. We maken er vooral een gemoedelijke en gezellige dag van. Tijdens de spelletjes spelen we dan wel om te winnen, op het tornooi geldt natuurlijk de Olympische gedachte “deelnemen is belangrijker dan winnen”.

Broodjes en drank

De dag zelf (voor 10:00) kunnen broodjes besteld worden. Drank is de hele dag door te verkrijgen. Wij voorzien een aantrekkelijk aanbod aan drank en broodjes aan democratische prijzen.

Nog vragen

Wie nog bijkomende vragen heeft, kan extra uitleg krijgen op onze spelavonden. Je kan ook contact opnemen via email (met Spellenclub Mechelen of met BFVS), dan krijg je ook antwoord op je vragen.