, ,

Smaakmaker

familiespeldag

Het zijn drukke tijden, ook voor Spellenclub Mechelen. Dat merken we vooral aan de opkomst op de wekelijkse spelavonden. Nu de meesten al teruggekeerd zijn van een welverdiende en deugddoende vakantie, zijn er beduidend meer tafels bezet en bespeeld. Wat leuk is: hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Maar natuurlijk ook meer spelers, meer spellen en dus meer keuze… voor elk wat wils, ook voor jou!

Maar je hoort het ook aan de gespreksonderwerpen. Het begin van het nieuwe schooljaar, het uitkijken naar een nieuwe baan en het hervatten van het wekelijkse ritme waar school, werk, huishouden en hobby’s weer minutieus gecombineerd en in elkaar gepuzzeld moeten worden.

En het begint het ook te kriebelen bij onze spelfanaten. Het najaar brengt immers ook de grote spellenbeurzen: Spiel in Essen (Duitsland), Spellenspektakel in Eindhoven (Nederland) en Spel in Antwerpen. Ook wij doen graag onze duit in het zakje, we geven zelfs het goede voorbeeld en doen dat als eerste met onze familiespeldag, nu zaterdag 1 september 2018.

Hoor je het nu in Keulen donderen, dan heb je vast genoten van een multi- en sociale-media-vrije vakantie. Speciaal voor jou en alle vergeetachtigen herhalen we het nog even.

  • Wanneer?Zaterdag 1 september 2018 van 11:00 tot 18:00 (of tot einde spelavond).
  • Wat? Familiespeldag, waar we focussen op (familie)spellen voor kinderen én volwassenen, met aansluitend onze spelavond (al vóór 19:45 dus).
  • Waar? – In onze speelzaal, de zaal achter De Spelfanaat.
  • Iets leuks? – Demonstraties door Geronimo Games en Jumping Turtle Games.
  • Nog leuker? – Uiteraard alle spellen uit onze spellenmuur, wij maken alvast een mooie selectie.
  • Het leukst? – Je kan alles spelen, maar ook gelijk meenemen naar huis want de winkel is de hele dag open.
  • Prijs? – Nada, niks, noppes. Helemaal gratis!
  • Enkel spellen?Tuurlijk niet, neem gerust de tijd om rond te kijken in de winkel, een babbeltje te slaan, een stukje taart of een croqueske te eten en te genieten.

Een voorproefje van onze selectie

Geronimo Games is een verdeler voor kleinere spellenuitgeverijen en heeft daardoor echte pareltjes in het assortiment die vaak onder de radar doorvliegen (bij het grote publiek en bij de grote uitgeverijen).

Voor de allerkleinsten (vanaf 4 (vier!) jaar) hebben we Mr Wolf, een leuk spannend geheugenspelletje, en Happy Bunny, een grappig coöperatief spelletje.

Vanaf 5 jaar (misschien lukt 4 toch al voor sommigen) brengt Geronimo Magic Maze mee, maar wel de speciale kinderversie. Ik zou het eens moeten nakijken, maar ik denk dat Magic Maze (gewone versie dan) zelfs in onze spellenmuur zit. Zo wordt het helemaal voor jong en oud! Ook Cookies (koekjes bakken door dobbelstenen te rollen, wie houdt daar nu niet van?) en Panic Mansion (een behendigheidsspelletje, niet voor bevende handen) zijn speelbaar voor stevige kleuters vanaf 5 jaar.

Vanaf 6 jaar en ouder, gaat een hele wereld open, te beginnen met Who dit it? (6+). Celestia (8+, een toppertje van Spiel 2015) en Kiwara (8+) zet Geronimo graag in de kijker. Photosynthesis (10+) in XXL-formaat moet je ook eens proberen, want die haal je zomaar niet in huis. En wat dacht je van Steamrollers (10+, een treinspelletje mocht in onze spellenclub toch niet ontbreken?)? Vladimir is er helemaal klaar voor.

geronimoJumping Turtle Games is een uitgever die zich focust op familiespellen. Hun paradepaardje is ongetwijfeld de baby-reeks met Baby Blues (wereldwijd verkocht), Baby Clues (beide worden gedemonstreerd op onze familiespeldag) en de jongste baby-telg, Baby Cruise. Echte aanraders, en heus niet alleen op de babyborrel!

Het begon echter met Blockers!, een abstract legspel dat misschien iets te gewoontjes oogt, maar schijn bedriegt. Dit is een gemeen hard spelletje dat smaakt naar meer. Veel van onze spelers lachen wel eens dat ze minstens 30 spellen in hun persoonlijke top 5 hebben, dit is er net zo eentje: Blockers! zal bij velen de echte top 5 wellicht nooit halen, maar het is een steengoed spel, het proberen waard.

Is abstract toch niet jouw ding? Niet getreurd, want met Coconuts en Fast Shot brengt Jumping Turtle Games twee zalige behendigheidsspelletjes mee. (Je kan nu bij mij inzetten op wie wanneer Pitch Car bovenhaalt!) Ik weet nu al dat de kokosnoten me om de oren gaan fluiten en dat menig speler gelijk ook de aap zal uithangen. Maar let op, aan Dominique heb je een beruchte tegenstander!

Jumping Turtle Games

En ook wij serveren met plezier onze toppers: Istanboel, de klassieker in wording bijvoorbeeld of Berenpark. Ook voor echte klassiekers is er natuurlijk plaats: Catan, Carcassonne en het hele universum van Ticket to Ride. En dan hebben we nog geen kaartspelletjes gehad. Een oude Boonanza, liever een klassieke Qwixx of toch maar het gloednieuwe Origami? Kortom, zo veel keuze en dat is goed, want smaken blijken soms toch te verschillen. En dat is maar goed ook!