De Tijdloze 50

We hadden het al gezegd, op 23 juni organiseren we een spelavond in thema en starten doen we meteen goed met klassiekers. Klassiekers noemen we spellen die we nog steeds graag spelen, die nooit uit onze collectie zullen verdwijnen en die toch al de respectable leeftijd hebben van 10, 15 misschien wel 20 jaar (of nog meer). Voor onze spelavond leggen we de leeftijdsgrens op 10 jaar (publicatie 2008 of vroeger). Een volgende keer zal het misschien wat ouder zijn.

Om ons al een beetje op te warmen willen we natuurlijk graag weten welke klassiekers bij jullie nog steeds bovenaan de hitlijsten staan. Omdat we momenteel exact 50 leden hebben, beperken we ons tot De Tijdloze 50.

Om te stemmen stuur je ons via het contactformulier van deze website jouw top 5 van favoriete spellen van minstens 10 jaar oud (eerste editie in 2008 of eerder, referentie Boardgamegeek bij twijfel) door. Veel klassiekers worden immers -van zodra de licentie vervalt- heruitgebracht, denk maar aan Tikal, Torres en Lost Cities. Of ze krijgen een jubileumeditie, zoals Catan, Ticket to Ride, Carcassonne en El Grande. Stemmen kan trouwens tot woensdag 20 juni 2018, zodat we nog voor de spelavond onze Tijdloze 50 kunnen presenteren.

Zelf heb ik al even gekeken naar leuke spellen van voor 2000 (uitgave 1999 of vroeger, dus strenger dan onze Tijdloze 50) en deze leuke 36 haalden de shortlist (voor zover je die nog short kan noemen).

tijdloze-collage